Sinulla on ollut illallinen. Sinulla on ollut jopa jälkiruokasi. Mutta jostain syystä se on klo 19.00, ja ruokakomeroissa olevat evästeet eivät lopeta nimeäsi soittamista. Tai tuo pint jäätelöä pakastimessa. Tai se juuri ostamasi perunalastujen pussi – se istuu edelleen keittiön työtasolla.

Himojen laukaisimet varjostavat kaikkialla, pelaamalla haavoittuvuuksiasi. Ja joskus syöminen impulssi on niin vahva, et yksinkertaisesti voi pysäyttää itseäsi. Kun chow alas, lopetat syyllisyyden ja syöt usein vielä enemmän. Se voi olla noidankehä.

Joten seuraavan kerran kun alat tuntea himan kuplia illallisen jälkeen tai puolivälissä iltapäivällä tai juuri ennen lounasta, nuuskaa se näillä asiantuntijavinkillä. Näin voit murskata himo onnistuneesti ja tiptoe liipaisimesi ympärille vaihtamalla tapoja.

Käytä ”pysähtymismenetelmää”

Pysäytä ennen mieletöntä noshia, sanoo ravitsemusterapeutin Keri Gans ja pienen muutoksen ruokavalion kirjoittaja. “Jos sinulla on jo ollut suklaa tai sirut, kysy itseltäsi, oletko todella nälkäinen”, hän sanoo. ”Yritä tunnistaa, syötkö tylsyydestä, väsymyksestä tai yksinäisyydestä. Ehkä himo on jotain muuta. ” Jos pystyt tunnistamaan sen sijaan, mitä tunnet sen sijaan, saatat pystyä nukkumaan, soittamaan ystävällesi tai tekemään jotain rakentavaa aikasi – kalorien tuhlaamisen sen sijaan.

Syödä suolakurkkua

Usein halu ei vain kuole ennen kuin jokin ohittaa huulet – etenkin jos kaipaat suolaista tai rapeaa välipalaa. Gans ehdottaa, että se on tuonut haluamaan suolakurkkua. “Kyllä, heillä on runsaasti natriumia, mutta ne ovat niin vähän kaloreita”, hän sanoo. Yksi tai kaksi keihää tekee ehdottomasti tempun lisäämättä vyötäröäsi. Hanki vain pullo vettä, jotta voit huuhdella osan natriumista, kun olet kiillottanut heitä.

Siemaile kuumaa teetä tai kahvia

Gans sanoo, että kuuman tai jääjuoman piiskaaminen on hienoa, jos tarvitset nixin makeaa himoa. “Rauhoittava kuppi teetä voi potkaista sinut takaisin ja täyttää sinut nesteillä”, hän selittää. (Valitse kalorittomia maustettuja lajikkeita, kuten persikkaa, omenaa, kanelia tai marjaa makealle korjauksellesi.) Kahvin addikti on koskaan myös Kamerunin Jalkapallomaajoukkue Paita kupin piikkistaminen pienellä vanilja-soijalla tai makeutettua mantelimaitoa murtamaan keskipäivän himo.

Löydä aktiviteettiluettelo ruokakomero -ovesta

Jos pääset yleensä jääkaappiin tai ruokakomeroon, kun sinulla ei ole mitään parempaa tekemistä, lopeta itsesi luettelolla, sanoo Candice Schreiber, RD, Ohion osavaltion Wexner Medical Centerin ravitsemusterapeutin. “Luetteloon on sisällettävä asioita, joita voit tehdä muuta kuin syödä, kun saat himoa”, hän selittää. “Lue esimerkiksi kirja, kävele tai mene Pinterestille.” Joskus uusien elintarvikkeiden reseptien kiinnittäminen voi olla katartaista, jos joudut nixin himoon – muuten päästä talosta ja pois ruoasta!

Jos tarvitset välipalaa, valitse viisaasti

Joskus sinun on todellakin hemmotella sitä menettää se – niin valitse myrkkysi, mutta älä kuluta paljon yli 200 kaloria. GANS ehdottaa saavuttavan matalan sokerin, kuitujen täytetyn ja proteiinin pakatun pähkinäpalkin, kreikkalaisen jogurtin ja marjan tai cappuccinon kanelilla ja 1 tl sokeria, jos tarvitset jotain makeaa. Jos haluat suolaisen korjauksen, kokeile annosta sekoitettuja pähkinöitä tai raejuustoa. Hän suosittelee myös yhden palvelun jälkiruokia, jos sinulla on taipumus nauttia illallisen jälkeen, kuten vähärasvainen hedelmäjogurtti (noin 100 kaloria) tai tumman suklaan tiiliä (yleensä noin 150 kaloria).

Suruta malli

Jos et voi lopettaa himoa (!), Gans suosittelee näiden kehystysten seuraamista, jotta voit selvittää, kuinka ne pysäyttää. “Pelaa etsivä”, hän sanoo. ”Jos halusi ovat päivän päätteeksi, saatat olla nälkään. Lisää välipala lounaan ja illallisen väliin. Jos haluat suklaata aina iltapäivällä, yritä lisätä Hersheyn suudelma lounaan jälkeen. Se on pieni ja kaloreita on niin vähän, mutta usein se pieni korjaus tekee tempun. ”

Saatat joutua hankkimaan ruokavalion kanssa, kunnes löydät tyydyttävän, kestävän ryhmän malleja, jotka toimivat. Ja jos liukut ylös ja ylenmääräinen? Astu päälle mahdollisimman nopeasti. “Päivän lopussa älä lyö itseäsi”, Gans sanoo. ”Tärkeä on mitä tapahtuu seuraavaksi. Ajattele: “Tein sen, söin sen, nautin siitä, ja ehkä minusta Atletico Mineiro Paita tuntuu hieman enemmän syyllisyyttä kuin minun pitäisi.” Käytä tätä syyllisyyttä motivaationa tehdäksesi parempia valintoja tulevaisuudessa, mutta älä Anna sen kuluttaa sinua. ”

Nämä tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eikä niitä ole tarkoitettu lääketieteellisen diagnoosin tai hoidon korvaamiseksi. Et saa käyttää näitä tietoja terveysongelman tai sairauden diagnosoimiseen tai hoitamiseen. Tarkista aina lääkäriltäsi ennen ruokavalion vaihtamista, nukkumistottumuksesi muuttamista, lisäravinteiden ottamista tai uuden kunto -rutiinin aloittamista.

Jenna koivu

Jenna Birch on terveys- ja elämäntapatoimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa verkko- ja painotuotteita, kuten Cosmopolitan, O, Psychology Nykyään, itseään, naisten terveyttä ja miesten terveyttä. Hän on Yahoon parisuhdemisti ja The Love Gapin kirjoittaja (tammikuu 2018, Grand Central Life& Belgian Jalkapallomaajoukkue Paita Style), tieteellisen tukeman opas nykyaikaisille naisille, jotka navigoivat nykypäivän monimutkaisessa treffimaisemassa. Michiganin yliopiston alumni, Jenna asuu edelleen Ann Arborissa, MI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.